Modificările prețurilor la energie, apariția unor noi tehnologii de încălzire sau o atenție sporită acordată calității Mediului, îi impinge pe oameni să caute opțiuni alternative sau complementare pentru încălzire. 

Există un stereotip că încălzirea prin utilizarea energiei electrice este "prea scumpă". Pentru unele aparate încălzitoare această afirmație este adevărată. De exemplu, acest punct de vedere este valabil pentru boilerele electrice(cu element de încălzire tubular, care au fost utilizate în sistemele umplute cu apă obișnuită). Depozitul de sare și calcar se așează foarte repede la suprafața elementului de încălzire tubular și funcționează ca izolator termic, astfel eficiența centralei electrice clasice scade până la 70% și chiar mai jos. De aceea putem spune că energia dintr-un astfel de boiler este folosită ineficient. În scurt timp se supraîncălzește și rapid iese din funcțiune. 

Sistemele de incalzire cu ioni (electrozi) STAFOR nu au astfel de probleme. Aici nu există nici o barieră la transportul de energie termică, sistemul se încălzește în mod direct, datorită caracteristicilor electrice ale unui agent termic special(lichid de transfer termic), încărcat în sistem. Agentul termic - Propilen Glycol, asigură faptul că suprafețele de transfer de căldură sunt curate, iar întregul sistem de încălzire funcționează eficient din punct de vedere tehnic și economic.

Avînd 18 ani de experiență la fabricarea sistemelor de încălzire cu ioni STAFOR, operând la nivel mondial putem spune că, în multe cazuri, încălzirea cu aparate de ionice este mai ieftină decât majoritatea celorlalte sisteme de încălzire electrice. Sursa de energie folosită și prețurile materiilor prime energetice trebuie să fie comparate în fiecare țară și regiune, dar în cele mai multe cazuri, această afirmație se susține. 

Luând în considerare un cost redus al sistemului de încălzire ionică STAFOR în comparație cu alternativele, utilizarea unor astfel de încălzitoare, desigur este rentabilă și justificată.

Printre alte avantaje ale sistemelor de încălzire cu ionizare(încălzitoare) putem remarca:

 • au dimensiuni mici(pentru instalarea unui încălzitor e nevoie de un metru pătrat pe perete, în orice cameră)
 • au o funcționare silențioasă!
 • posibilitatea modurilor de programare de funcționare la diferite momente ale zilei, ceea ce reduce costurile pentru încălzire!
 • instalare rapidă și ușoară a Încălzitorului Ionic STAFOR;
 • lipsa de ardere și, în consecință, fără pericol de incendiu și explozie, mai mare siguranță in funcționare!
 • fără combustibil!
 • posibilitatea de a-l instala ca un nou sistem de încălzire dar și conectarea la o instalație pre-existentă
 • posibilitatea conectării în paralel cu alte surse de căldură
 • protecție împotriva înghețului sistemului(încălzitoarele ionice cu agent termic nu îngheață la -40 °C)
 • niciun impact negativ asupra mediului
 • automatizare de ultimă generație care facilitează economisirea energiei;
 • clasa I de siguranță electrică(certificat Nr. T25D07, T37D08), în conformitate cu standardele Uniunii Europene.