DESPRE SISTEMELE TERMODINAMICE

STAFOR COMBI
Sisteme hibride: panou termodinamic și încălzitor ionic

despre3

Creșterea anuală de preț a facturii pentru încălzire îi determină pe proprietarii de case și apartamente să caute noi tehnologii de încălzire și soluții tehnice pentru reducerea costurilor.

De cele mai multe ori, aceste soluții se pot implementa prin optimizare și combinarea unor avantaje cunoscute ale unor tipuri de sisteme de încălzire. Un exemplu de astfel de soluție este un sistem de încălzire termodinamic STAFOR COMBI.

Sistemul de încălzire STAFOR COMBI este o combinație de confort și eficiență. Chiar și în zonele climatice din Nord putem folosi sisteme de încălzire hibrid - colectorul solar(sistem termodinamic) și noua generație de încălzitoare prin ionizare Stafor. Fiecare dintre componentele acestui sistem are punctele sale forte, dar și puncte slabe. Combinația rezonabilă a celor două într-un singur sistem, permite utilizarea la maximum a primului și posibilitatea de a evita folosirea permanentă a celui de al doilea.

Sistemul termodinamic facilitează încălzirea apei calde menajere folosind energia solară(radiația solară directă) și energia termică din mediul extern. În zonele climatice din Nord, acest sistem are avantaj față de colectoare solare, pentru că funcționează chiar și atunci când nu există lumină solară directă(timp de noapte, cer înnorat și vreme ploioasă, pe tot parcursul anului). Avantajele sistemului STAFOR COMBI, prin comparație cu pompa de căldură sol și aer vin din absența costurilor cu realizarea de puțuri în sol, sau evitarea acumularii de gheață la unitățile externe ale pompelor de căldură. La sistemul termodinamic transferul de căldură se face prin unitatea compactă și ușor de montat pe fațadă sau acoperiș - panoul termodinamic. Înaltul Coeficient De Performanță (COP 250% - 500%), reprezintă de asemenea un avantaj major al sistemului termodinamic.

 

200L de apă caldă menajeră cu numai 0,6 kWh de energie electrică!

Punctul forte al celui de al doilea component al sistemului de încălzire STAFOR COMBI - Încălzitorul Ionic STAFOR de ultimă generație, care are cea mai mare eficiență(COP 100% - 204%), prin comparație cu toate aparatele electrice de încălzire și de capacitatea acestuia de a asigura un flux de căldură semnificativ în doar câteva secunde. Încălzitoarele ionice STAFOR încălzesc de 1,5 - 2 ori mai ieftin decât încălzirea cu Centrale Termice Electrice sau cu convectoare electrice clasice!

Prin combinarea celor două tehnologii de încălzire de ultimă oră într-un singur sistem - STAFOR COMBI, obținem un sistem compact, extrem de eficient de încalzire pentru case mici și apartamente(până la 100 m²), capabile să asigure apă caldă și căldură pentru un preț excelent.

Cele două componente ale sistemului STAFOR COMBI acopera în totalitate nevoile unui apartament sau unei case mici, pentru apă caldă(care consumă aproximativ 0,6 kWh la 200 de litri de apă fierbinte 55 °C) și pentru încălzire(care consumă aproximativ 2.5kWh per 1 mp într-o lună), primăvara și toamna. Pe durata iernii, în timpul vârfului de sarcină pentru încălzire și în momentul consumului mare de apă caldă menajeră, Încălzitorul Ionic STAFOR se conectează automat și înlocuiește rapid lipsa fluxului termic.

Funcționarea sistemului STAFOR COMBI este controlată de un sistem automat de control. Acesta controlează temperatura apei calde din rezervorul de apă caldă menajeră, temperatura interioară și vă permite să setați temperaturi diferite în timpul zilei și chiar al săptămânii. Cu sistemul de încălzire STAFOR COMBI puteți găsi combinația de eficiență ridicată și costuri semnificativ reduse, ceea ce este o soluție foarte interesantă pentru un număr mare de rezidenți care doresc optimizarea costurilor la factura de încălzire.