Cum functionează Sistemul STAFOR COMBI pentru apă caldă menajeră?

  1. Gazul refrigerant R134a circulă prin panoul termodinamic STAFOR. În interiorul acestuia, energia este absorbită din temperatura ambiantă, transformând lichidul într-un gaz care transportă căldura înapoi la unitatea termodinamică STAFOR COMBI. Acest gaz este comprimat în cadrul sistemului, lucru care duce la creșterea presiunii și prin urmare,a temperaturii.
  2. În același timp o pompă de circulație împinge agentul termic STATERM din boilerul de apă caldă menajeră(cilindrul DHW) în schimbătorul de căldură încorporat în unitatea STAFOR COMBI, după care agentul termic revine mai cald în boiler. Acest flux continuă până când temperatura apei calde menajere ajunge la 55 °C. Odată ce acest lucru este realizat, sistemul intră în stand-by.
  3. Rezervorul de apă caldă(boilerul) este utilizat ca sursă de apă caldă menajeră pentru uz casnic. Sistemul poate fi conectat ca un boiler nou de apă caldă menajeră sau la un boiler deja existent(preinstalat).
  4. Sistemul este compatibil cu panourile fotovoltaice. Invertorul poate fi conectat la panou, ceea ce permite termodinamica atunci când există un exces de energie din panourile fotovoltaice.


    Modele de sisteme STAFOR COMBI

Foarte important: 

Dacă există un rezervor de apă caldă menajeră deja instalat, acesta poate fi folosit!